3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To rekkastøtter var i dårlig forfatning, sannsynligvis fordi en del av riggen var koblet til lenningen.

Two stantions were in bad shape, probably because part of the rig was connected to it and the rails.

20150916_094227_HDR

Fordi  vi ikke hadde ønske om  å erstatte rekkestøtten og skansekledningen, måtte jeg lime inn to nye deler,  og det ble en mindre  ideell løsning, men den generelle konstruksjonen vil være sterk nok.

Because I didn’t want to replace the stations or the bulwark planks I had to glue in two new parts in a less than ideal way. but the overall construction will be strong enough.

20150917_093054

Her kan du se hvordan det ser ut nå. Senere vil jeg lage en ny lenning, som vil bli koblet til den gamle, den nye delen av Lenningen går over til å bli en del av dekket.

Here you can see how it looks like now. Later I will make a new part of the rails that will be connected to the old one and goes to the front of the boat where it becomes a part of the deck.

20151111_150944

Jeg skal bruke de gamle rekkeboltene,  rekkeboltene brukes til å koble lenning, mot rekkestøtter.

I was able to save the old bolt that are common for these kinds of boats. They are used to connect the rails against the stantions.

rekkebolt

20151103_102019

Neste jobb var å fjerne dieseltanken …

Next job was removing the diesel tank…

20151103_110524

… Og oljetank for varmeapparatet og …

…and oil tank for the heater and…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… betjening som styrer vinsjen.

…the leavers that control the winch.

20151106_100738

20151111_150927

20151103_103321

For å fjerne tanken, må jeg fjerne  benken den står på, samt kledning , ventiler og alt av rør. Vi ønsker å bruke alt sammen, når vi skal remontere tanken.

To remove the tank, I carefully removed the benches, covers, valves and piping. I want to reuse all of it when possible.

20151106_093405

Vi tok ut tanken, slik at vi kunne sjekke og male den, men vi ønsket også å se tilstanden til plankene bak tanken.

We removed the tank so we could check it and paint in but we also wanted to see the condition of the planks behind it.

20151111_151015

Tanken er i god stand, så jeg malte dette med primer …

The tank is in good condition so I painted it…

 

20151209_100356

Og I sine opprinnelige farger.

In its original colors.

20151202_101144

20151202_101221

Jeg har også laget en ny steam kasse, som vi skal bruke når vi må bøye hudplankene og garneringe.

I also made a new steam box that we gone use later when we have to bend the planks that go on the hull.

20151022_084929

Jeg fant to størrelser av skipsspiker i skroget, 4 og 4,5 tommer. Det er vanskelig å få de originale norske skipsspiker,  da de er ikke lenger produseres. Jeg har rundt 150 originale 5 toms spiker, som ble brukt i dekket på Torgunn, og noen esker med 6 tommers spiker som er for stor.De nye skipsspikrene på fire tommer,  som jeg har funnet, er av den danske typen, og er for liten, spesielt fordi de skal erstatte den gamle 4 og 4,5-tommers skipsspiker. Jeg må sannsynligvis bruke de 5 tommers spikrene, og prøve å finne flere.

I found two size of nails in the hull, 4 and 4,5 inch. It is difficult to get the original Norwegian nails, they are no longer produced. I have around 150 original 5 inch nails that were used in the deck of Torgun and a few boxes of 6 inch nails that are obviously too big. The new four inch nails I have found are of the Danish type and are too small, especially because they have to replace the old 4 and 4,5-inch nail.  I probably have to use the 5 inch nails, and try to find a replacement.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.