Visit the fishing-village Sør Gjæslingan

Visit the old fishing village Sør-Gjæslingan, a cultural heritage since 2010. In the summertime you may visit the islands by boat.

Visit the fishing-village Sør Gjæslingan

Visit the old fishing village Sør-Gjæslingan, a cultural heritage since 2010.

Experience the historic fishing village of Sør-Gjæslingan, which became a protected cultural heritage site in 2010. Sør-Gjæslingan is a group of small islands out toward the patch of ocean called Folla, 50 km southwest of Rørvik. This was once one of the biggest and most important fishing villages south of Lofoten. Several thousand fishermen would gather here during the fishing season.

From mid-May until the end of August, there is regularly scheduled boat service to Sør-Gjæslingan on Wednesday, Friday, Saturday and Sunday. The Saturday route operates during the period 22 June until 24 August 2019.

Day-trips to Sør-Gjæslingan (mid-June – end of August):

Namsos – Sør-Gjæslingan – Namsos – every Saturday at 09:30 during the period 22 June – 24 August 2019.
Departure from Namsos via express boat at 09:30 (Jøa 10:05), arrival at Sør-Gjæslingan at 10:55.
Return departure time from Sør-Gjæslingan at 13:15, arrival at Namsos at 14:40.

The express boat then resumes its ordinary route to Leka/Gutvik.

Rørvik – Sør-Gjæslingan – Rørvik – every Sunday at 11:15
Departure from Rørvik via express boat, M/S Foldafjord at 11:15, arrival at Sør-Gjæslingan at 11:55.
Return departure from Sør-Gjæslingan at 14:05, arrival at Rørvik at 14:45.

After a 2-hour wait in Rørvik, the express boat continues to Namsos.

NOTE! Seats must be booked by 4:00 pm on Friday at TEL: +47 415 13 622.

Come along on the boat excursion – a unique journey back through the history of seafood!

The summer season is the time for coming along on a magnificent boat excursion in the archipelago along the Namdal Coast where you get to experience both the protected fishing village of Sør-Gjæslingan and visit a modern visitor facility for Salmon farming. Get more info and book your trip here.

Fairy tales of heavy waves

As surely as the grey goose travels north every year, the cod swims along the Namdal coast to spawn. In the same way, fishermen from Trøndelag throughout history have sought the mysterious and now abandoned paradise of Sør-Gjæslingan.

Read more about Fairy tales of heavy waves here.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.