Kunstutstillingen 99/9 VESTERVIK er åpen TIRSDAG i stille uke

Kunstprosjektet "99/9 VESTERVIK” av Randi Annie Strand består av ei bok og løvsagarbeider. Utstillingen er ÅPEN TIRSDAG i stille uke - dvs. 16. april kl. 11 - 15. Ellers er museet stengt i påsken.

Visuell bærebjelke i utstillingen

Regnskapsbilag fra småbruket kunstneren vokste opp på, utgjør den visuelle og narrative bærebjelken. Kvitteringene er både historiske dokumenter og hverdagspoesi. De forteller på en personlig måte om hverdag og virkelighet i utkant-Norge. En virkelighet som er svært forskjellig fra dagens, og kan belyse samtida på ulike måter. Tekstene stiller spørsmål ved utviklingen i landbruket, og hvordan vi ivaretar natur, kunnskap og lokale ressurser.

Materialet rammes inn av løvsagarbeider. Løvsag var en vanlig hobby i mange tiår, både blant kvinner og menn. Denne folkelige tradisjonen er lite dokumentert. I utstillinga blir tradisjonen tatt opp igjen, og brukt på nye måter.

Kunstner Randi Annie Strand: "99/9 Vestervik"

Kunstner Randi Annie Strand: «99/9 Vestervik»

Biografi:

Randi Annie Strand er født i Ytre Namdal (1962). Hun bor og jobber i Oslo. Er utdanna fra Kunsthøgskolen i Bergen, hovedfag i grafikk i -92. Strand har jobba med ulike teknikker og medier, som grafikk, installasjon, landart, foto og video, men hovedmediet hennes har vært kunstnerboka. Hun har hatt mange separat- og kollektivutstillinger i inn- og utland. Har mottatt Kritikerprisen på Trøndelagsutstillinga to ganger, og er er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet og KODE kunstmuseum.

Åpningstider og varighet:

Tirsdag – lørdag 11.00 – 15.00. I påskeuka er det åpen utstilling tirsdag 16. april kl. 11.00 – 15.00.

Utstillingen varer fra 6. april – 31. mai 2019.

Kunstner Randi Annie Strand: "99/9 Vestervik"

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.