Kystmuseet Rørvik søker rorbuvert til fiskeværet Sør-Gjæslingan

Vil du jobbe i et historisk fiskevær i sommer?
Vi søker etter en rorbuvert til det unike fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ligger 45 minutters hurtigbåt-kjøring fra Rørvik. Rorbuvertens hovedansvar er å gi våre besøkende en best mulig opplevelse av besøket på Sør-Gjæslingan. Det kreves derfor at du må være engasjert, allsidig, selvstendig, ansvarsbevisst, utadvendt og serviceinnstilt. Vi søker primært etter en rorbuvert som kan utføre arbeid på fiskeværet i sesongen fra ca. 20. april – ca. 15. september hvert år.

Sør-Gjæslingan er en øygruppe som ligger sørvest for Rørvik i Vikna kommune og har anløp av hurtigbåt fire ganger i uka i sommersesongen. Museet drifter 22 hus i fiskeværet og de autentiske buene leies ut for overnatting. Til sammen har vi 75 sengeplasser. Været har også en historisk butikk som holdes åpent daglig med korte åpningstider for salg av enkle handelsvarer.

Noen av de viktigste arbeidsoppgavene er:

 • Vertskap for besøkende gjester
 • Renhold
 • Klargjøring, innsjekking og utsjekking av rorbuene
 • Formidle og guide
 • Butikkdrift
 • Forefallende arbeid

Sør-Gjæslingan har en unik historie gjennom hundrevis av år, og var i sin tid et av de viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Formidling av denne historien er sentral for museet og verten må sette seg inn i denne historien og arbeidet for bevaring av fiskeværet. Rorbuverten samarbeider med våre restaureringshåndverkere som arbeider i Sør-Gjæslingan i samme periode.

Du må:

 • Arbeide selvstendig og planmessig.
 • Være praktisk og løsningsorientert.
 • Ha erfaring fra renhold.
 • Kunne beherske IT-verktøy i det daglige arbeidet.
 • Ha god framstillingsevne i norsk muntlig og skriftlig og du må beherske engelsk muntlig.
 • Inneha gode samarbeidsevner.
 • Være myndig.

Du bør:

 • Det er ønskelig at du har erfaring fra butikkdrift og overnattingsdrift.
 • Være båtvant da du må ro fra en øy til en annen.

Vi tilbyr:

 • Lønn i museumsoverenskomsten stillingskode 1078 – ltr 22 (kr. 25 591 pr. mnd) – 44 (kr. 33 600 pr. mnd)
 • Pensjon i KLP i h.t. museumsoverenskomsten.
 • Egen bolig til disposisjon for rorbuverten uten vederlag.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Se informasjon om Kystmuseet og Sør Gjæslingan på våre nettsider, og se gjerne den nye filmen om Kystmuseet og Sør Gjæslingan i TV-serien GoNorth.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås hos:

Avdelingsleder Rune Balle, tlf. 4888 0045 eller  mailto:rune.balle@museetmidt.no.

 

Søknad med CV, attester og vitnemål sendes til: tone.lise.stene@museetmidt.no.

Søknadsfrist: Fredag den 22. februar 2018

 

Om Kystmuseet og Museet Midt IKS

Museet Midt er en regional museumsorganisasjon for Namdalen, og består av 4 ulike avdelinger; Kystmuseet i Rørvik samt Namdalsmuseet Kunstmuseet Nord-Trøndelag og Norsk Sagbruksmuseum i Namsos. I tillegg har virksomheten 2 distriktskonservatorer som yter faglig bistand til 6 medlemskommuner.

Kystmuseet har hovedbase i Rørvik, Vikna kommune, og ivaretar et lokalt og regionalt ansvar for forskning, forvaltning og formidling av kystkultur.  Kystmuseets mest profilerte bygg er Norveg – senter for kystkultur og kystnæring – et av de mest spektakulære bygg på Norskekysten. I tillegg forvalter museet Berggården og ei bryggerekke i Rørvik. Kystmuseet har også forvaltningsansvar for det eneste fredete fiskeværkulturmiljøet i Norge; Sør-Gjæslingan – som fikk denne statusen i 2010, og har 22 fredete hus og anlegg, og for Vågsenget på Mellom-Vikna. I alt forvalter Kystmuseet 63 bygg, samt 57 åpne bruksbåter og to fartøy, og en større gjenstands- og fotosamling. Kystmuseet er et viktig møtested, og hadde sist år 39 000 besøkende. Museet gjennomfører i løpet av året en rekke arrangementer og viser flere temporære utstillinger. Matkultur er en viktig del av formidlingen ved Kystmuseet, og ivaretas av restauranten ved Norveg. Kystmuseet ble i 1997 kåret til Årets museum i Norge. Museet deltar også i flere nasjonale museumsnettverk. Staben ved Kystmuseet utgjorde i 2018 16 årsverk.

Sør-Gjæslingan, Norway. Foto: Martin Jehnichen

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.