Kystmuseet Rørvik søker rorbuvert til fiskeværet Sør-Gjæslingan

Vil du jobbe i et historisk fiskevær i sommer?
Vi søker etter en rorbuvert til det unike fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ligger 45 minutters hurtigbåt-kjøring fra Rørvik. Rorbuvertens hovedansvar er å gi våre besøkende en best mulig opplevelse av besøket på Sør-Gjæslingan. Det kreves derfor at du må være engasjert, allsidig, selvstendig, ansvarsbevisst, utadvendt og serviceinnstilt. Vi søker primært etter en rorbuvert som kan utføre arbeid på fiskeværet i sesongen fra ca. 20. april – ca. 15. september hvert år.

Sør-Gjæslingan er en øygruppe som ligger sørvest for Rørvik i Vikna kommune og har anløp av hurtigbåt fire ganger i uka i sommersesongen. Museet drifter 22 hus i fiskeværet og de autentiske buene leies ut for overnatting. Til sammen har vi 75 sengeplasser. Været har også en historisk butikk som holdes åpent daglig med korte åpningstider for salg av enkle handelsvarer.

Noen av de viktigste arbeidsoppgavene er:

• Vertskap for besøkende gjester
  • Renhold
  • Klargjøring, innsjekking og utsjekking av rorbuene
  • Formidle og guide
  • Butikkdrift
  • Forefallende arbeid

Sør-Gjæslingan har en unik historie gjennom hundrevis av år, og var i sin tid et av de viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Formidling av denne historien er sentral for museet og verten må sette seg inn i denne historien og arbeidet for bevaring av fiskeværet. Rorbuverten samarbeider med våre restaureringshåndverkere som arbeider i Sør-Gjæslingan i samme periode.

Du må:

• Arbeide selvstendig og planmessig.
  • Være praktisk og løsningsorientert.
  • Ha erfaring fra renhold.
  • Kunne beherske IT-verktøy i det daglige arbeidet.
  • Ha god framstillingsevne i norsk muntlig og skriftlig og du må beherske engelsk muntlig.
  • Inneha gode samarbeidsevner.
  • Være myndig.

Du bør:

• Det er ønskelig at du har erfaring fra butikkdrift og overnattingsdrift.
  • Være båtvant da du må ro fra en øy til en annen.

Vi tilbyr:

• Lønn i museumsoverenskomsten stillingskode 1078 – ltr 22 (kr. 25 591 pr. mnd) – 44 (kr. 33 600 pr. mnd)
  • Pensjon i KLP i h.t. museumsoverenskomsten.
  • Egen bolig til disposisjon for rorbuverten uten vederlag.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Se informasjon om Kystmuseet og Sør Gjæslingan på våre nettsider, og se gjerne den nye filmen om Kystmuseet og Sør Gjæslingan i TV-serien GoNorth.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås hos:

Avdelingsleder Rune Balle, tlf. 4888 0045 eller  mailto:rune.balle@museetmidt.no.

Søknad med CV, attester og vitnemål sendes til: tone.lise.stene@museetmidt.no.

Søknadsfrist: Fredag den 22. februar 2018

Om Kystmuseet og Museet Midt IKS

Museet Midt er en regional museumsorganisasjon for Namdalen, og består av 4 ulike avdelinger; Kystmuseet i Rørvik samt Namdalsmuseet Kunstmuseet Nord-Trøndelag og Norsk Sagbruksmuseum i Namsos. I tillegg har virksomheten 2 distriktskonservatorer som yter faglig bistand til 6 medlemskommuner.

Kystmuseet har hovedbase i Rørvik, Vikna kommune, og ivaretar et lokalt og regionalt ansvar for forskning, forvaltning og formidling av kystkultur.  Kystmuseets mest profilerte bygg er Norveg – senter for kystkultur og kystnæring – et av de mest spektakulære bygg på Norskekysten. I tillegg forvalter museet Berggården og ei bryggerekke i Rørvik. Kystmuseet har også forvaltningsansvar for det eneste fredete fiskeværkulturmiljøet i Norge; Sør-Gjæslingan – som fikk denne statusen i 2010, og har 22 fredete hus og anlegg, og for Vågsenget på Mellom-Vikna. I alt forvalter Kystmuseet 63 bygg, samt 57 åpne bruksbåter og to fartøy, og en større gjenstands- og fotosamling. Kystmuseet er et viktig møtested, og hadde sist år 39 000 besøkende. Museet gjennomfører i løpet av året en rekke arrangementer og viser flere temporære utstillinger. Matkultur er en viktig del av formidlingen ved Kystmuseet, og ivaretas av restauranten ved Norveg. Kystmuseet ble i 1997 kåret til Årets museum i Norge. Museet deltar også i flere nasjonale museumsnettverk. Staben ved Kystmuseet utgjorde i 2018 16 årsverk.

Sør-Gjæslingan, Norway. Foto: Martin Jehnichen

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.