Norveg – senter for kystkultur og kystnæring

Velkommen til ”annerledes-museet” – til historiske vandringer, engasjerende kulturopplevelser – og til en kulturinstitusjon som går aktivt inn i sin egen samtid!

Kyst-Norges mest spektakulære landemerke ligger i Rørvik. Her venter en fantastisk reise! Bli kjent med Kyst-Norges utvikling gjennom 10 000 år gjennom spennende historier, levende kystsamfunn og morgendagens utfordringer. I Norveg kan du også nyte et godt måltid, handle i museumsbutikken samt nyte den fantastiske arkitekturen!

Norveg ble nominert til ”Mies van der Rohe Award 2005”, som er en arkitekturpris. Kystmuseet ble nominert til ”European Museum of the Year Award 2006.

Den islandske arkitekten Gudmundur Jonsson har på en fremragende måte forent det historiske med det moderne og framtidsrettede og skapt kystens mest spektakulære landemerke. Hva symboliserer vel kyst-Norges rike historie og viktige framtid bedre enn en skute for fulle seil?

Norveg har allerede blitt en nasjonal kulturskatt. Senteret er i seg selv en attraksjon verd et besøk. I tillegg til utstillingene, de kulturelle aktivitetene og den spennende arkitekturen, kan vi friste grupper med spennende lokalmat i Kafé Norveg.

Norveg er også utgangspunktet for båtturene med MS Sunniva til SalmoNor sitt visningsanlegg for laks, samt til Sør-Gjæslingan.

Utenfor sommersesongen er kaféen åpen tirsdag – lørdag på dagtid, samt ved bestilling fra grupper utenom åpningstiden.

Kystkulturen presenteres i den faste utstillingen «Landet med det store havet utenfor».

Kystkulturen skal taes vare på. Men kystnæringene skal også utvikles. Gjennom historiske scener, historie fortalt med høyteknologiske virkemidler, og interaktive stasjoner blir man i Norveg kjent med kyst- og fiskerinasjonen Norge gjennom 10 000 år på en uforglemmelig måte. En del av samtidsutstillingen omhandler havbruk.

Med Norveg – senter for kystkultur og kystnæring ønsker vi å
 • skape et vindu mot verden for de kvaliteter kyst- og fiskerinasjonen Norge representerer. Som kulturinstitusjon gå aktivt inn i vår egen samtid.
 • gi svar, men også stille spørsmål.
 • skape et symbol for kystens betydning i fortid og framtid.
 • reise et bygg som i kraft av sin arkitektur framstår som en attraksjon.
 • gi stedet Rørvik sitt «fyrtårn».
 • etablere en møteplass for alle som er opptatt av kyst-Norges framtid.
 • vise betydningen av partnerskap.
 • skape et flerbrukshus for ulike kulturmål.

Norveg inneholder:

 • fast utstilling «Fra steinalder til høyteknologisk samfunn«
 • temporære utstillinger
 • Kafé Norveg
 • Norvegsalen for kulturaktiviteter og konferanser
 • museumsbutikk
 • kontorer for mange av Kystmuseet Rørvik sine ansatte, samt kommunekonservator
 • sommerturistkontor for Vikna kommune

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.