Om Torgunn Katrine

 

Torgunn i dag

Kystmuseet I Nord-Trøndelag, Woxengs Samlinger, under paraplyen MuseetMidt, tok over motorgavelen Torgunn Kathrine I 1995. Fartøyet ble brukt i 15 år opp til 2010 for å transportere last og handverkere til Sør-Gjæslingan. Sør-Gjæslingan er et nasjonalt fredet kulturlandskap (fredet fra 2010)langt ute i havet. Museumshandverkere fra Kystmuseet, restaurerer 22 bygg i det gamle fiskeværet. Torgunn Kathrine ble bygget i 1936 i Jondal, Hardanger. hun kom til Namdalen i 1961, hun var blitt kjøpt av brødrene Urshals i Nærøy.de skiftet styrhus og motor. Den eldre 20hk Wichman, ble byttet med en moderne MD 155 hk Volvo Penta…

.

In 1995 Torgunn Katrine was acquired by the coastal museum Woxengs samlinger Nord-Tronderlag  (now museetmidt, Norweg) and the museum used the boat up till 2010 for transporting cargo and passengers to Sør-Gjæslingan the islands that are now an protected heritage and where the museum maintain and restore the old buildings. Torgunn Katrine was built around 1936 in Jondal, Hardanger. In 1961 she arrived here in Namdalen when she was bought by the brothers Urshals in Nærøy. During that time they did some minor repairs and changed the motor from an old 20hp Wichman to a more modern Volvo Penta.

 

P1030053

I 2010 kunne en se at Torgunn Kathrine lekket mer enn før, og en bestemte seg for å sette henne på land. Hun ble heist på land, med den intensjon å få henne tett og restaurere styrehuset.

.

However, in 2010 she started leaking more and more and it was decided to lift her out of the water and on to the land with the intention to restore the hull and wheelhouse.

 

P1000019

Styrehuset er i så dårlig forfatning og etter nærmere inspeksjon sist år, ble det fattet et vedtak om å bygge et nytt styrehus..

.

The wheelhouse is in bad shape and is lifted off the boat in 2010. After closer inspection last year, it was clear that we need to build a new wheelhouse.

 

DSCN6494

Flere bjelker ble også fjernet i 2010 og 2011. På dette bildet kan du se hvorfor..

.

Several beams were also removed in 2010 and 2011. On this picture you can see why.

20141016_145204_Android

En av plankene har blitt langt løsere enn i 2010, dette er et signal på at noe er galt. Jeg sjekket flere nagler og mange av dem er rustet, så en del av jobben, blir å gå over samtlige, og skifte de som er rustet. Planken i seg selv er ganske ok, mitt estimat er at jeg må skifte 50 meter..

.

One of the planks has come loose since 2010, a sign that something is wrong. I checked several nails and most of them are rusted so one of the jobs we have to do is to go over all the nails and replace the once that are bad. The planks itself are ok and I estimate that I have to change around 50 meter.


015

Fordi restaureringen av fartøyet er så kostbart, hard et tatt så lang tid å få startet med restaureringsprosjektet.

.

Because restoring a boat of this size is expensive, it has taken until now to get the project started.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosjektleder for restaureringen er håndverker Christiaan van Gaal.

Fiskebruket, Flatholmen, Sør-Gjæslingan

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.