Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Rosa Sløyfekafè på Norveg!

Lørdag 12. oktober klokken 11-15 blir det lørdagskafe med fokus på årets Rosa Sløyfe-aksjon.

Tradisjon tro blir det også i år puppekafe i oktober på Norveg, der lørdagskafeen preges av rosa og puppete kaker! Museet støtter årets Rosa Sløyfe-aksjon med å donere 5,- av hver solgte kaffekopp. I tillegg får våre gjester anleding til å møte den lokale brystkreftforeningen og mulighet til å støtte aksjonen ved kjøp av ulike Rosa Sløyfe-effekter.

Årets tema for Rosa Sløyfe er persontilpasset brystkreftbehandling.

 

Ingen får nøyaktig den samme kreftsvulsten. En behandling som fungerer hos noen, kan ha liten effekt hos andre.

Persontilpasset brystkreftbehandling er en strategi som sørger for at hver enkelt får behandlingen de responderer best på. Mens noen blir friske av en operasjon, er et lengre løp med både cellegift, stråling og hormoner riktig for andre. Jo mer presis behandling, jo bedre livskvalitet får de som overlever. Og heldigvis overlever over 90 prosent brystkreft i dag.

Men, vi trenger fremdeles mer kunnskap. Den dårligste formen for behandling, er den som ikke virker. Mer forskning gjør at vi på forhånd kan forutsi hva som vil hjelpe den enkelte pasient.

Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal gå til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. Alle skal ha tilbud om best mulig behandling, men ikke alle skal ha den samme behandlingen.

Rosa Sløyfe-kafé på Norveg

 

 

Rosa Sløyfe-kafé på Norveg

Rosa Sløyfe-kafé på Norveg

 

Rosa Sløyfe-aksjon

 

Norveg støtter Brystkreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon