Dette MÅ du vite!

Dette MÅ du vite – Sør-Gjæslingan- rorbugjester, grupper/arrangement 2019. Vi ønsker våre rorbugjester velkommen til Sør-Gjæslingan!

Sør-Gjæslingan er et nasjonalt fredet kulturmiljø.

Det er en rorbuvert på Sør-Gjæslingan igjennom hele sesongen. Rorbuverten vil være på kaia og ta imot overnattingsgjester onsdager, fredager, lørdager og søndager, samt dagsbesøkende lørdag og søndag når hurtigbåten ankommer Sør-Gjæslingan i sommersesongen.

Det vil være mulighet for omvisning i fiskeværet. Kjøp billetter i butikken, samt avtal tidspunktet med rorbuverten.

Inn- og utsjekk skjer hos rorbuverten i butikken. Utsjekking senest 3 time før hurtigbåtens avgang. (Hvis ledig dagen derpå, er det 1 time. Avklares med rorbuverten).

Vi oppfordrer alle våre gjester til å ta hensyn til andre gjester og private fritidsboende. Av hensyn til andre gjester/fritidsboende ønsker vi at det skal være stille i fiskeværet fra kl 23.00.

Til Sør-Gjæslingan kommer du med offentlig båttransport onsdager, fredager og søndager i tidsrommet medio mai til ultimo august. Fra 22. juni og t.o.m. 24. august er det også mulig å komme seg dit på lørdager.

AVBESTILLINGSREGLER

Rorbuene betales på forhånd. Eventuelle endringer eller avbestilling ved bestilling tidligere enn 2,5 måneder før bestilt opphold, må skje skriftlig og senest 14 dager etter mottatt ordrebekreftelse/kvittering ved online bestilling. Etter dette gjelder følgende avbestillingsvilkår:

 • Innen 60 dager før planlagt ankomst: 250,-
 • 60 – 15 dager før ankomst: 50 % refusjon
 • Fra 14 dager eller mindre: Ingen refusjon

Evt. avbestilling p.g.a. værforholdene aksepteres kun hvis offentlig båttransport må innstilles p.g.a. dette.

STANDARD

 • Her bor du på museum!
 •  Rorbuene har en enkel standard, omtrent slik fiskerne bodde for 100 år siden.
 •  Alle rorbuene har kokemuligheter.
 •  Alle rorbuene har tilkoblet strøm og kjøleskap med unntak av Lyngsnesholmbua.
 •  Det er rent kaldt vann i rorbuene.
 • Felles sanitæranlegg med toaletter og dusjer.
 • Det er ikke tillatt å sette opp telt eller partytelt på Sør-Gjæslingan.

TA MED

 • Sovepose, putevar, laken og håndklær (bortsett fra ved leie av Væreierboligen/Kjøpstu).
 •  Toalettartikler
 •  Matvarer som ikke er å få kjøpt i butikken

BUTIKKEN (Kjøpstu)

Har enkelt utvalg (tilnærmet landhandel) og noe fiskeutstyr.

Butikken er åpen to ganger daglig á ca 1 time og betjenes av rorbuverten. Butikken har betalingsterminal.

KAFÉ

Gjæslingans Venner selger vafler fra Fiskarheimen flere helger i løpet av sommeren.

EKSTRAMADRASS / REISEBARNESENG

Man kan leie ekstra madrass for kr 100,- pr natt. Det er også mulig å leie reisebarneseng.

ROBÅT

Kystmuseet har robåter som står til disposisjon. For adkomst til Hyllabuene og Petterbua er man avhengig av robåt. Kontakt rorbuverten for lån av båter og redningsvester.

TOALETT/DUSJ

Hyllabua har vannklosett. Lyngsnesholmbua og Petterbua har tørrklosett. Væreierboligen har to bad med vannklosett og dusj. Det er vannklosett i forsamlingslokalene Fiskarheimen og Nakktun.

Ellers benyttes sanitæranlegget med tilhørende toalett og dusj samt handikap dusj/toalett på Flatholmen. Det koster kr 20,- (2 x 10 kr) å benytte dusjene. Ta med kontanter til dette.

STRØM

Strømmen genereres av aggregat og kjøres hver dag mellom kl. 07.30 – 23.00. Ved større arrangementer kan det etter avtale kjøres ut over denne tidsperioden. Dette må avtales i god tid før arrangementet. Pris per time kr 400,- inkl. mva.

Ved behov for batteri for egen strøm om natten, så må dette medbringes av den enkelte.

SØPPEL

Nærmere informasjon gis ved ankomst samt oppslag.

BÅLTENNING/GRILLING

Det er ikke lov å bruke engangsgriller eller grille/bålfyring annet enn på anviste plasser (ved/på kaien nedenfor Væreierhagen/Kjøpstu. Se pkt. 8 i kartet).

I henhold til forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn § 8 – 2 er det forbudt å gjøre opp ild ute i tidsrommet 15. april – 15. september.

OPPVARMING

Det er vedovner, ved og det er panelovner i rorbuene. Lyngsnesholmbua har ikke strøm.

RENHOLD

Når dere leier rorbu/leiligheter/forsamlingshus er dere forpliktet til å vaske og rydde etter dere. Utstyr til rengjøring skal finnes i buene. Hvis ikke, kontakt rorbuvert. Ved manglende renhold vil leietaker belastes for et vaskegebyr. Dette etterfaktureres.

BÅNDTVANG PÅ HUSDYR

På Sør-Gjæslingan har vi hekkende ærfugl i tillegg til andre rødlistede (fredede) sjøfugler. Der er derfor BÅNDTVANG på hunder og katter på Sør-Gjæslingan fra 15. april.

TRANSPORT

Kystmuseet leier ut rorbuer, leiligheter og forsamlingshus, men har ikke ansvar for båttransporten til og fra Sør-Gjæslingan. FosenNamsos Sjø har fast hurtigbåtrute til Sør-Gjæslingan i sommersesongen. Tidsrommet for offentlig båttransport med MS Foldafjord er 19. mai – søndag 30. august, med ekstraturer lørdag i tidsrommet 22. juni – 24. august.

Ønsker du/dere informasjon om mulig båttransport ut over det faste rutetilbudet, ta kontakt med oss på museet.

FORCE MAJEURE

Ved force majeure gjelder alminnelig praksis. Hendelser utenfor vår kontroll, som streik, lockout, brann, manglende leveranser etc. gir begge parter rett til å heve avtalen uten kompensasjon.

VELKOMMEN TIL ET UFORGLEMMELIG OG HYGGELIG OPPHOLD!

Se reportasjen i Widerøes magasin Perspektiv.
Se Sør-Gjæslingan og byggene museet drifter i 360-graders visning.

Til online booking.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.