Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Dette må du vite!

Vi har samlet viktig informasjon som kan være nyttig å lese før du reiser til Sør-Gjæslingan.

Før ankomst

Standard: Rorbuene har enkel standard, omtrent slik fiskerne bodde for 100 år siden. Alle rorbuene har kokemuligheter og kaffekjeler. Alle rorbuene har strøm, bortsett fra Lyngsnesholmbua. Det er kaldt vann i alle rorbuene. Vannet i rorbuene må kokes. På sanitæranlegget finnes det toalett og dusj. Det er ikke lov å sette opp telt eller partytelt på Sør-Gjæslingan.

Dette må du ha med: Du må ha med sovepose, putevar, laken og håndklær.

Ekstramadrass/reiseseng: Det finnes ekstra madrass i alle rorbuene. Vi leier ikke ut reisebarneseng.

Transport: Kystmuseet leier ut rorbuer, leiligheter og forsamlingshus, men har ikke ansvar for transporten til og fra Sør-Gjæslingan. På atb.no finner du rutetabellen. Dersom det er behov for båtskyss ut over det faste rutetilbudet kan man ta kontakt med museet.

Avbestillingsregler: Rorbuene betales på forhånd. Eventuelle rettelser, utsettelser og avbestilling må skje skriftlig og senest 14 dager etter mottatt ordrebekreftelse. Etter dette gjelder følgende:
– Innen 60 dager før ankomst: 250 kroner
– 60 – 15 dager før ankomst: 50 prosent refusjon
– 14 – 0 dag(er) før ankomst: Ingen refusjon

Eventuell avbestilling på grunn av værforholdene aksepteres dersom offentlig båttransport innstilles på grunn av dette. Avbestilling på kort varsel grunnet sykdom må dekkes av reiseforsikring.

På Sør-Gjæslingan

Ankomst: Ved ankomst på Sør-Gjøslingan vil rorbuverten være på kaia når hurtigbåten ankommer. Det vil være mulighet for omvisning i fiskeværet. Tidspunkt og kjøp av billetter avtales med rorbuverten.

Innsjekk: Innsjekk skjer hos rorbuverten i butikken.

Butikk: Butikken har et begrenset utvalg av dagligvarer, tørrvarer, snacks og kalde drikkevarer. Det finnes også et lite utvalg av suvenirer og fiskeutstyr. Butikken er åpen hver dag.

Kafe: Gjæslingans Venner selger vafler på Fiskarheimen fra 25. juni til 14. august 2022.

Robåt: Det finnes robåter til disposisjon. For adkomst til Hyllabuene og Petterbua er man avhengig av robåt. I butikken får man lånt redningsvester.

Toalett/dusj: Toalett og dusj finnes på sanitæranlegget. På Hyllabua, Petterbua og Lyngsnesholmbua er det toalett.

Strøm: Strømmen genereres av aggregat og kjøres hver dag mellom 07:30 og 23:00. Det er altså ikke strøm om natta.

Hensyn: Av hensyn til andre gjester og fritidsboende ønsker vi at det skal være stille fra klokka 23:00.

Søppel: Nærmere informasjon gis ved innsjekk og oppslag.

Bål og grilling: Det er bålforbud på Sør-Gjæslingan. Grilling er kun tillatt på anviste plasser (avklares med rorbuverten).

Oppvarming: Det finnes vedovner og ved, samt panelovner i rorbuene.

Husdyr: Husdyr kan oppholde seg i sjåen. Av allergihensyn ber vi om at de ikke er inne i selve rorbuen. Det er båndtvang for hunder og katter.

Avreise

Renhold: Før avreise skal utleieenheten være ryddet og vasket. Utstyr til rengjøring er tilgjengelig i alle enhetene. Skulle noe mangle, ta kontakt med rorbuverten. Ved avreise skal lakentrekket på madrassene og putetrekkene tas av og samles med skittent tøy i en pose. Dette legges i kassen merket med «tørt skittentøy».

Ved manglende renhold vil leietaker belastes med et rengjøringsgebyr.

Utsjekk: Utsjekk skjer i butikken hos rorbuverten. Utsjekk er senest en time før hurtigbåtens avgang.

Annet
Force Majeure: Ved force majeure gjelder alminnelig praksis. Hendelser utenfor vår kontroll, som streik, lockout, brann, manglende leveranser, etc. gir begge parter rett til å heve avtalen uten kompensasjon.