Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Dette MÅ du vite!

Dette MÅ du vite – Sør-Gjæslingan- rorbugjester, grupper/arrangement 2020. Vi ønsker våre rorbugjester velkommen til Sør-Gjæslingan!

Velkommen til Sør-Gjæslingan
– et nasjonalt fredet kulturmiljø

Til tross for den pågående pandemien ønsker vi på Kystmuseet hjertelig velkommen til et opphold i Sør-Gjæslingan i 2020. Med tanke på at Sør-Gjæslingan er langt ute i havgapet er det ekstra viktig at både vi, og våre gjester tar de forbehold som trengs med tanke på smittevern. Vi ber derfor alle gjester sette seg inn i de råd og anbefalinger som til enhver tid gjelder, både lokalt på Sør-Gjæslingan og nasjonalt. Det viktigste er:

1. Er du syk skal du ikke besøke Sør-Gjæslingan.
2. God hygiene (håndvask, hold avstand og host/nys i albuen).  
3. Blir du syk i løpet av oppholdet må du isolere deg og gi beskjed til rorbuverten på telefon 488 00 039 slik at man får gjort nødvendige tiltak.

Oppdatert informasjon finnes på helsenorge.no.

Før ankomst

Standard: Rorbuene har enkel standard, omtrent slik fiskerne bodde for 100 år siden. Alle rorbuene har kokemuligheter og kaffekjeler. Alle rorbuene har strøm og kjøleskap bortsett fra Lyngsnesholmbua. Det er kaldt vann i alle rorbuene. Vannet i rorbuene må kokes. På sanitæranlegget finnes det toalett og dusj. Det er ikke lov å sette opp telt eller partytelt på Sør-Gjæslingan.

Dette må du ha med: Du må ha med sovepose, pute, putevar, laken og håndklær. Det er ikke mulig å leie sengeklær på Sør-Gjæslingan.

Ekstramadrass/reiseseng: Det finnes ekstra madrass i alle rorbuene. Vi leier ikke ut reisebarneseng.

Transport: Kystmuseet leier ut rorbuer, leiligheter og forsamlingshus, men har ikke ansvar for transporten til og fra Sør-Gjæslingan. På atb.no kan man finne rutetabellen. Dersom det er behov for båtskyss ut over det faste rutetilbudet kan man ta kontakt med museet.

Avbestillingsregler: Rorbuene betales på forhånd. Eventuelle rettelser, utsettelser og avbestilling må skje skriftlig og senest 14 dager etter mottatt ordrebekreftelse. Etter dette gjelder følgende:
– Innen 60 dager før ankomst: 250 kroner
– 60 – 15 dager før ankomst: 50 prosent refusjon
– 14 – 0 dag(er) før ankomst: Ingen refusjon

Eventuell avbestilling på grunn av værforholdene aksepteres dersom offentlig båttransport innstilles på grunn av dette. Avbestilling på kort varsel grunnet sykdom må dekkes av reiseforsikring.

På Sør-Gjæslingan

Ankomst: Ved ankomst på Sør-Gjøslingan vil rorbuverten være på kaia når hurtigbåten ankommer. Det vil være mulighet for omvisning i fiskeværet. Tidspunkt og kjøp av billetter avtales med rorbuverten.

Innsjekk: Innsjekk skjer hos rorbuverten i butikken.

Butikk: Butikken har et begrenset utvalg av dagligvarer, tørrvarer, snacks og kalde drikkevarer. Det finnes også et lite utvalg av suvenirer og fiskeutstyr. Butikken er i utgangspunktet åpen en time på formiddagen og en time på ettermiddagen.

Kafe: Gjæslingans Venner selger vafler på Fiskarheimen flere helger i løpet av sommeren.

Robåt: Det finnes robåter til disposisjon. For adkomst til Hyllabuene og Petterbua er man avhengig av robåt. I år vil robåtene i utgangspunktet være forbeholdt gjester som leier enheter på Heimværet. På grunn av smitterisiko ved utleie av robåt og redningsvester vil dette i år være begrenset.

Toalett/dusj: Hver enkelt rorbu vil ha tilgang til sitt eget toalett på sanitæranlegget. På Nakktun finnes det et toalett som vil være tilgjengelig for dagsturister. Det er begrenset tilgang til dusj. Ta kontakt med rorbuverten for nærmere avtale.

Strøm: Strømmen genereres av aggregat og kjøres hver dag mellom 07:30 og 23:00. Det er altså ikke strøm om natta.

Hensyn: Av hensyn til andre gjester og fritidsboende ønsker vi at det skal være stille fra klokka 23:00.

Søppel: Nærmere informasjon gis ved innsjekk og oppslag.

Bål og grilling: Det er bålforbud på Sør-Gjæslingan. Grilling er kun tillatt på anviste plasser (avklares med rorbuverten).

Oppvarming: Det finnes vedovner og ved, samt panelovner i rorbuene.

Husdyr: Husdyr kan oppholde seg i sjåen. Av allergihensyn ber vi om at de ikke er inne i selve rorbuen. Det er båndtvang for hunder og katter.

Avreise

Renhold: På grunn av økte kostnader i forbindelse med smittevern; vasking, desinfisering og beskyttelse er vi nødt til å innføre et obligatorisk gebyr. Gebyret er på 200 kroner per utleieenhet.

Før avreise skal utleieenheten være ryddet og vasket. Utstyr til rengjøring er tilgjengelig i alle enhetene. Skulle noe mangle, ta kontakt med rorbuverten. Ved avreise skal lakentrekket på madrassene tas av og samles med skittent vaskeutstyr i en pose. Dette legges i kassen merket med «skittentøy».

Ved manglende renhold vil leietaker belastes med et rengjøringsgebyr.

Utsjekk: Utsjekk skjer i butikken hos rorbuverten. Utsjekk er senest en time før hurtigbåtens avgang. Fiskebruket kan benyttes som venterom.

Annet
Force Majeure: Ved force majeure gjelder alminnelig praksis. Hendelser utenfor vår kontroll, som streik, lockout, brann, manglende leveranser, etc. gir begge parter rett til å heve avtalen uten kompensasjon.