Dagstur til Sør-Gjæslingan

Opplev det gamle fiskeværet Sør-Gjæslingan som ble nasjonalt fredet som kulturmiljø i 2010.

Væreierboligen/butikken, Sør-Gjæslingan med anløp av MS Foldafjord. Foto: Frank Walaunet

Sør-Gjæslingan anløpes av MS Foldafjord. Foto: Frank Walaunet

Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen.

Opplev Sør-Gjæslingan med 360 graders panorama, samt studere alle museets bygg.

Museet tar i mot besøkende i Sør-Gjæslingan i tidsrommet medio mai – medio september. Før og etter den offentlige transporten med hurtigbåt i sommersesongen må reisende avklare privat skyss. I sommersesongen er det fredede fiskeværet også tilgjengelig med offentlig transport. Dette både i forbindelse med overnatting eller dagsturer. Det er m/s «Foldafjord» som bringer reisende på hele Namdalskysten (fra Gutvik) Leka via Rørvik og Namsos i henhold til rutetabellen. I Sør-Gjæslingan vil rorbuverten ta i mot dere på kaia, samt holde butikken åpen. Venneforeningen «Gjæslingans venner» har kaffesalg med «noe godt attåt» i Fiskarheimen i helgene i sommersesongen.

Dagsturer lørdager fra Gutvik via Namsos og søndager fra Rørvik

Pass på å bestille plass på «Foldafjord» på tlf. 415 13 622 innen fredag kl. 16.00 for søndagstur fra Rørvik i sommersesongen samt retur etter overnatting i rorbuer på Sør-Gjæslingan. Lørdagsturene via Namsos må også bestilles innen kl. 16.00 dagen før. Foldafjord starter kjøring til Sør-Gjæslingan søndag 19. mai, og siste turen er i slutten av august. Rutetabell 2019:N-R-L sommerrute 2019 v3 .

Guiding i Sør-Gjæslingan

Bli nærmere kjent med historien! Rorbuverten guider gjerne gjestene i Sør-Gjæslingan. Grupper inntil 30 personer – pris kr 1.500,-. Grupper må forhåndsbestille på tlf. 48 88 00 24/48 88 00 39 i god tid.

Småbåtgjester og overnattingsgjester gjør avtale med rorbuverten direkte. Pris kr 70,- per person. Barn kr 35,-. Billetter kjøpes i butikken.

Lørdag og søndag i f.m. hurtigbåtanløpene: Enkeltpersoner kr 70,-. Barn kr 35,-. Guidetidspunkt etter avtale med rorbuverten.

Ønsker du overnatting finner du mer informasjon under «Bo på museum«.

AccessDeniedAccess Denied5184218980F764D8NSBzz2SpjXI5kTVJNyUlMCCFqemidr2S/paLWzqO67wBJmBZa+9fZI0gXRTOGBwrYD5RBB9cKUs=