2

CVG_0334

Vi må fjerne den gamle stråkjøl kjølen for å få tilgang til kjølboltene .

We have to remove the protective keel to get access to the keel bolts.

CVG_0333

Først skal jeg løfte båten ca 10 cm.

First I needed to lift the boat up around 10 cm.

CVG_0335

Stråkjøllen beskytter hoved kjølen mot skade. Den er relativt lett å erstatte, hvis  den er skadet.

The extra keel protects the main keel from damage. It is relative easy to replace when damaged.

CVG_0364

Før jeg skal fjerne den propellens aksel, må jeg ta bort en del av roret.

Before I could remove the axle I had to take away part of the rudder.

CVG_0368

Etter rengjøring og rust- behandling,  ser det ut som de delene,  er  i fortsatt i god stand, det ser ut som de er fra 1936, da båten ble bygget.

After cleaning and rust treatment it looks like the parts are still in good condition, it looks like they are from 1936 when the boat was build.

CVG_0339

Kjølbolter  må skiftes etter minst 30 år.

The keel bolts  need  to be replaced after at least 30 years of service.

20150910_110456

Her ser du den gamle bolten. Bolten er av rustfritt stål, og som ble montert under motoren, den er trolig fra 70 tallet, da de endret motoren. De er ok, men det blir bra, å erstatte dem. Stålbolten er sannsynligvis eldre,  og  brukket  i to …

Here you see the old bolt. The stainless steel bolts were mounted under the engine and are probably from the 70th when they changed the engines. They are ok but it’s good to replace them. The steel bolt is probably older and broken in half…

20150814_083428

Jeg har også fjernet  gammel  leire ballast, slik at jeg kunne inspisere kjøl og planker, fra innsiden. Til tross for (eller på grunn av) leiren, er  veden er i bemerkelsesverdig god stand.

I also removed the old clay ballast so I could inspect the keel and planks from the inside. Despite (or because of) the clay the wood is in remarkable good condition.

CVG_0341

Jeg har også begynt å fjerne propellens aksel og monteringsbraketter, for å få tilgang til kjølboltene.

I have also started to remove the propeller axle and mounting brackets to get access to the keel bolts.

20150702_144129

Jeg fikk hjelp fra Frank Andreas,  som også hjalp meg,  med restaureringen av hovedhuset på Vågsenget. Her kan du se ham fjerne en gammel planke. Han fjernet også den gamle drev og negler.

I got help from Frank Andreas who also helped me with the restoration of the main house at Vågsenget. Here you can see him remove an old plank. He also removed the old caulk and nails.

20150910_110624

Her ser du resultatet av vårt arbeid. Mange spiker der nesten helt rustne mens andre var i god stand. Vi sjekket de fleste av de gamle nagler og når vi var i tvil vi dro dem ut.

Here you see the result of our work. Many nail where almost completely rusted while other where good enough. We checked most of the old nails and when in doubt we pulled them out.

20150422_083909

Å fjerne de gamle naglene boret vi et hull i hodet ,og bruke en skrue og brekkjern for å trekke dem ut.

To remove the old nails we drilled a hole in the head and use a bolt and crowbar to pull them out.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alternativt, sveiset jeg et rør fra innsiden, til den gamle spiker og dro dem ut på den måten.

Alternatively, I welded a pipe from the inside to the old nail and pulled them out that way.

spijkertrekker

20150814_083345

20150814_083325

20150814_083223

20150814_083001

1

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.